לשיחה עם יועץ לימודים: 1-800-300-032

דבר ראש החוג: ד"ר איריס ריינהרץ-ברגר

בשנים שמאז המצאת הרשת והאינטרנט, המידע הפך למשאב החשוב ביותר הן של ארגונים והן של אנשים פרטיים. הגידול המהיר והעיקבי במידע, שזכה לכינוי "מהפיכת המידע" או "המהפיכה הדיגיטלית", שינה את פני הכלכלה, החברה, החינוך והטכנולוגיה. למהפיכת המידע יש השפעה על התקשורת בין בני אדם, על דרכי החשיבה, על עולם התעסוקה ועל תרבות הפנאי. היא ייצרה אתגרים רבים באחסון הנתונים, הגנה עליהם (הן במונחי אבטחה והן במונחי פרטיות), שליפתם, עיבודם והצגתם למשתמשים שונים. כיום, מונחים כגון ביג דאטה (big data), שרת ענן (cloud server), כריית נתונים (data mining) והאינטרנט של הדברים (internet of things), הפכו לנחלת הכלל.

החוג למערכות מידע באוניברסיטת חיפה, שנוסד בשנת תשס"ג (2002), לוקח חלק פעיל בהכשרת בעלי מקצוע וחוקרים בעידן זה של מהפיכת המידע. בחוג ישנן מגוון תוכניות תלת-שנתיות לתואר ראשון השמות דגש על היבטים טכנולוגיים של ניתוח ועיבוד מידע ופיתוח מערכות מידע. כולן מקנות תואר מדעי BSc. חלק מהתוכניות משלבות נושאים מחוגים אחרים באוניברסיטה, למשל כלכלה, מדעי המחשב, קוגניציה, או אף מדעי הרוח. בוגרינו משתלבים בהצלחה בתעשיית ההייטק ובתעשייה הרגילה, במגוון רחב של תפקידים: מהנדסי דרישות, מנתחי נתונים ומפתחי מערכות בינה עסקית, מנתחי ומפתחי מערכות מידע, מטמיעים של מערכות כוללות (ERP) לארגונים, מנהלי פרויקטים, אנשי שיווק ומכירות של מערכות מידע, אנשי בקרת איכות ועוד. הלימודים כוללים התנסויות של הסטודנטים במסגרת תרגולים ומעבדות בקורסים השונים ובמסגרת פרויקט שנתי של פיתוח מערכות מידע לתעשייה ולארגונים שונים.

תוכניות הלימוד לתארים מתקדמים (הן לתואר שני MSc והן לתואר שלישי PhD) שמות דגש על מחקר איכותי במגוון רחב של נושאים: תהליכים עיסקיים, מערכות תומכות החלטה, הנדסת תוכנה, היבטים אנושיים של הנדסת תוכנה, בינה עסקית, כרית טקסט, ראיה ממוחשבת, ממשקי אדם-מחשב וויזואליזציה, ביג דאטה, מערכות מידע רפואיות וביולוגיות, קהילות יצרניות ועוד. המחקר נעשה בהנחיה אישית ובליווי צמוד של חבר סגל אקדמי בכיר. תוצאות המחקרים מתפרסמות במיטב הבמות הבינלאומיות – הן בכנסים מקצועיים והן בכתבי עת.

אם אתם סקרנים, שקדנים, יצירתיים ורוצים לקחת חלק במהפיכת המידע, בואו והצטרפו אלינו לאחת מתוכניותינו. אני בטוחה כי תמצאו את מבוקשכם ותצליחו לממש את שאיפותיכם בזכות המגוון הקיים והאווירה הנעימה והפרודוקטיבית בחוג.

שלכם,

איריס