בוגרים

בוגרי החוג מוזמנים להצטרף לרשת החברתית שלנו ב-LinkedIn.
    שם הקבוצה:  ISHaifa .
    להצטרפות, לחצ/י על הקישור להלן.

סקר בוגרים

סקר אינטרנטי נערך בקרב בוגרינו לתואר ראשון. מטרת הסקר הייתה לבחון את מצבם של הבוגרים במספר קטגוריות: (1) תעסוקה, (2) לימודים לתארים גבוהים, (3) משוב על תוכניתנו לתואר ראשון. נעשה ניסיון להגיע למספר רב ככל האפשר של בוגרים. 91 בוגרים השיבו (להערכתנו מספר הבוגרים בחוג עד כה הוא כ-400). להלן סיכום מקוצר של תוצאות הסקר. התוצאות המורחבות נמצאות בקישור הזה.

כ- 84% מהמשיבים עובדים בתחום מערכות המידע, לרבות בניתוח מערכות, תכן, מימוש, תכנות, ERP, QA ועוד. תיאור התפלגות התפקידים של בוגרינו:

החברות בהן מועסקים הבוגרים כוללות חברות תוכנה, חברות במגזר הביטחוני, חברות לשירותים כלכליים, חברות המתמחות ב - ERP, חברות תקשורת, חברות חומרה ועוד.

23 מהבוגרים שהשיבו על הסקר לומדים או למדו לתארים מתקדמים בארץ או בחו"ל: חמישה מהם לתואר MA, ששה - לתואר MBA, ושנים עשר - לתואר MSc (תשעה מהם בחוג למערכות מידע באוניברסיטת חיפה!).

הקורסים שהוזכרו כתורמים מבחינה מקצועית הם תכן של מסדי נתונים, תכנות מונחה עצמים, עיצוב ופיתוח מ"מ, ניתוח מ"מ, מבוא למחשבים ותכנות, פיתוח מערכות מבוססות אינטרנט, וסמינריון פרויקטים. הנושאים המרכזיים עליהם הצביעו הבוגרים כחסרים או נלמדים באופן חלקי בתוכנית הלימודים לתואר ראשון הם: תכנות מתקדם, מערכות הפעלה, אינטרנט, קורסים בתחום המחשבים (לרבות חומרה, קומפילציה, מערכות קבצים, סיבוכיות), תקשורת ואלגוריתמים.

בהזדמנות הזו אנו רוצים להודות לבוגרים שמילאו את הסקר ולאחל בהצלחה לסטודנטים שלנו.