ד"ר ג'וליה שיידין

ג'וליה שיידיןג'וליה שיידין, דוקטורנטית בחוג למערכות מידע באוניברסיטת חיפה בהנחיית פרופ' צבי קופליק ופרופ' יואל לניר. המחקר שלה בוחן כיצד לחקור את הפוטנציאל של Visual Analytics להפחתת העומס שעמו מתמודדים המשתמשים כאשר הם עובדים עם כמויות גדולות של נתונים רב-ממדיים לאורך זמן. ג'וליה עשתה את התואר השני שלה במערכות מידע (באוניברסיטת חיפה), שם הייתה חלק מפרויקט משותף בין אוניברסיטת חיפה ומכון המחקר האיטלקי ITC-irst. מטרת הפרויקט הייתה פיתוח מערכת מולטימדיה למבקר במוזיאון למחשב כף יד נייד (Pocket PC), המאפשר סיורים מודרכים קבוצתיים במוזיאון כתחליף למדריך אנושי. נושא עבודת המאסטר של ג'וליה היה לעצב, ליישם ולהעריך ממשק משתמש מותאם למדריך למבקרים במוזיאון נייד. לאחר מכן ג'וליה עבדה במשך 7 שנים בקבוצת Espro Acoustiguide, שם תפקידה העיקרי היה אפיון, עיצוב ופיתוח של אפליקציות מובייל בסביבות עבודה שונות (מוצרי iOS ואנדרואיד, מוצר המולטימדיה של החברה). כיום ג'וליה הינה חברת סגל במשרה מלאה במכללת בראודה בכרמיאל, שם היא מלמדת מבוא להנדסת תוכנה, אינטראקציות אדם-מחשב וויזואליזציה של מידע.

מנחים: פרופ' צביקה קופליק ופרופ' יואל לניר.

נושא מחקר: ניתוח חזותי של נתונים רב-ממדיים לאורך זמן

אנו חיים בעידן ה"ביג דאטה", שבו יש נפח גדול של נתונים ממגוון מקורות, המגיע ללא הרף במהירות גבוהה. לכן, הפיכת הסיוט של עומס מידע להזדמנות היא נושא מרכזי בפתרון משימות רבות בעולם האמיתי. משימות אלו קשורות לא רק לניהול חירום, שבו נדרש מענה מיידי, אלא גם לתפעול השוטף בתחומים כמו כספים, אבטחת רשת, ניתוח חדשות ורשתות חברתיות. ויזואליזציה עשויה למלא תפקיד מפתח כאן, שכן היא יכולה לעזור למשתמשים להתגבר על יכולתם לעבד רק בחלק קטן מהמידע הזמין, ולהתמקד בהיבטים הרלוונטיים ביותר או המעניינים ביותר של הנתונים המוצגים. מחקרים אחרונים בתחום ויזואליזציה של מידע מראים שלצרכים, יכולות והעדפות של משתמש אינדיבידואליים יכולה להיות השפעה משמעותית על הביצועים ושביעות הרצון שלהם בעת שימוש בויזואליזציה. על מנת להבין זאת טוב יותר, נרצה לחקור טכניקות קיימות על מנת להבין כיצד הבחירה בטכניקת הויזואליזציה משפיעה על הבנת המשתמש את האבולוציה של נתונים רב-ממדיים לאורך זמן? האם מאפייני משתמש משפיעים על ביצועי המשתמש בניתוח מגמות לאורך זמן בעת שימוש בויזואליזציות שונות עבור אותן משימות? אם כן, איך? בנוסף, ברצוננו להציע טכניקות חדשות לשילוב נתונים רב-ממדיים שמתפתחים לאורך זמן לתמונה ויזואלית אחת המספקת תצוגה אינפורמטיבית ומושכת של ממדים שונים ותאפשר למשתמש לנתח יותר מהיבט אחד של הנתונים בו-זמנית. יתרה מכך, ברצוננו לחקור דרך חדשה להצגת השוואה בין שני פריטים מתחרים. המחקר יפעל לפי גישת מחקר העיצוב וייתמך במחקרי משתמשים שישמשו להערכת השימושיות והיעילות של הויזואליזציות המוצעות.