דבר ראש החוג: פרופ' עירית הדר

המרחב הדיגיטלי מתקדם בקצב מסחרר, ומשפיע על חיי כולנו. התפתחויות טכנולוגיות וחדשנות בתעשייה מייצרות הזדמנויות רבות לטרנספורמציה דיגיטלית בכל היבטי חיינו, כולל חברה ותקשורת בין-אישית, רווחה ובריאות, חינוך, כלכלה, עסקים, תרבות, תעשייה ומסחר, ועוד. אנו מצויים בעידן שבו מתרחשים שינויים רבים הנוגעים, בין השאר, להתפתחות החברה, השפעת גורמים אקולוגיים על מערכות תרבותיות, תהליכי עבודה, יצירת שירותי בריאות וחינוך מקוונים ועוד. במקביל, אנו – אנשים פרטיים, עסקים, וממשלות – אוגרים מידע רב מאי פעם, המאפשר מחד יצירת ידע באופן חסר תקדים ומאידך יוצר אתגרים רבים באחסון הנתונים, הגנה עליהם, שליפתם, עיבודם והצגתם באופן מונגש למשתמש האנושי ולמערכות אוטונומיות ובינה מלאכותית. מנגנונים כגון ביג דאטה (big data), שרותי ענן (cloud services), כריית נתונים (data mining), האינטרנט של הדברים (internet of things) ובינה מלאכותית (artificial intelligence) הפכו לבסיס עליו ניצבות טכנולוגיות המידע החדשניות. השילוב בין הפן הטכנולוגי והחברתי הוא המאפשר להתמודד עם האתגרים המורכבים בפניהם אנו ניצבים ויוצר הזדמנויות לחדשנות טכנולוגית המשנה את פני העולם.

החברה הישראלית מהווה חממה לחדשנות זו – יש לנו תעשיית הי-טק חזקה ומגוונת, הממציאה, מייצרת ומייצאת טכנולוגיות חדשניות לעולם כולו. לא בכדי אנו נקראים ״מעצמת סטרט-אפ״. חברות ההזנק ובצדן חברות הי-טק מבוססות יוצרות היצע עשיר של משרות מרתקות ומאתגרות לצעירים בוגרי תארים בטכנולוגיית מידע.

החוג למערכות מידע באוניברסיטת חיפה, שנוסד בשנת תשס"ג (2002), לוקח חלק פעיל בהכשרת בעלי מקצוע וחוקרים בעידן זה של מהפיכת המידע. החוג מציע מגוון תוכניות תלת-שנתיות לתואר ראשון השמות דגש על היבטים טכנולוגיים של ניתוח ועיבוד מידע ופיתוח מערכות מידע, ומאפשר שילוב עם תחומי ידע אחרים כגון כלכלה, מדעי המחשב, מדעי הקוגניציה, מדעי הרוח, ועוד. כל התוכניות בחוג מקנות תואר מדעי B.Sc.. בוגרינו משתלבים בהצלחה בתעשייה במגוון רחב של תפקידים: מהנדסי דרישות, מנתחי נתונים ומפתחי מערכות בינה עסקית, מנתחי ומפתחי מערכות מידע, מטמיעי מערכות מידע כוללות (ERP) לארגונים, מנהלי פרויקטים, אנשי שיווק ומכירות של מערכות מידע, אנשי בקרת איכות תוכנה ועוד. הלימודים כוללים התנסויות של הסטודנטים במסגרת תרגולים ומעבדות בקורסים השונים ובמסגרת פרויקט שנתי של פיתוח מערכות מידע לתעשייה ולארגונים שונים.

תוכניות הלימוד לתארים מתקדמים (תואר שני M.Sc. ותואר שלישי Ph.D.) שמות דגש על מחקר איכותי במגוון רחב של נושאים: תהליכים עיסקיים, מערכות תומכות החלטה, הנדסת תוכנה, היבטים אנושיים של הנדסת תוכנה, בינה עסקית, עיבוד שפה טבעית, ראיה ממוחשבת, ממשקי אדם-מחשב וויזואליזציה, ביג דאטה, מערכות מידע רפואיות וביולוגיות, קהילות יצרניות ועוד. המחקר נעשה בהנחיה אישית ובליווי צמוד של חבר סגל אקדמי בכיר, ותוצאות המחקרים מתפרסמות במיטב הבמות הבינלאומיות – הן בכנסים מקצועיים והן בכתבי עת.

אם גם אתם רוצים להצטרף למהפכת המידע ולעיצוב ופיתוח הטכנולוגיה הבאה שתשנה את העולם, בואו והירשמו לאחת מהתוכניות המוצעות אצלנו.

שלכם,

עירית